Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi
Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi
Universitatea "Ştefan cel Mare" din Suceava
Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi
Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, prima instituţie modernă de învăţământ superior din România, continuă să îşi menţină întâietatea nu doar în sens istoric, ci şi în topurile de educaţie şi cercetare. Universitatea care, la fondarea sa din 1860, înregistra 70 de "auditori de cursuri", are astăzi peste 38.000 de studenţi, 15 facultăţi şi aproape 200 de programe de studii la nivel de licenţă, master şi doctorat. Oferta sa educaţională este una dintre cele mai complexe, incluzând linii de studiu în limba engleză (în special de master şi doctorat) în colaborare cu universităţi din străinătate şi cursuri realizate în parteriat cu reprezentanţi ai mediului de afaceri.
Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi se înscrie în categoria unităţilor de învăţământ superior acreditate de către ARACIS cu calificativul grad de încredere ridicat. Expertiza ştiinţifică a profesorilor săi, infrastructura de ultimă oră şi cele peste 500 de proiecte de cercetare plasează Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi în topul celor mai performante universităţi din ţară. În ultimii ani, UAIC a ocupat constant primul loc în clasamentul cercetării în România, primind şi numeroase alte confirmări ale valorii sale (Premiul I în "Topul excelenţei în cercetare").
Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" are stabilite peste 260 de parteneriate bilaterale cu universităţi de prestigiu din Europa şi din lume, alăturându-se celor mai importante reţele universitare, fiind astăzi membră a Coimbra Group, Utrecht Network şi Balkan University Network şi fiind afiliată la European University Association, The International Association of Universities şi lAgence Universitaire de la Francophonie. Prin intermediul acestora, peste 2000 de studenţi şi profesori beneficiază de mobilităţi în străinătate, stagii de cercetare şi de practică.
Deschiderea spre inovaţie au făcut posibile, printre altele, implementarea celui mai performant sistem e-learning - BlackBoard Academic Suite - şi trecerea spre un sistem de evaluare progresiv obţinerea unor rezultatele deosebite în domeniul cercetării.
Website: www.uaic.ro
Rolul Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi în proiectul RIFSE
Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, prin Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic (DPPD) din cadrul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei are calitatea de solicitant şi partener principal în cadrul proiectului "Reţea interregională de formare în sistem e-learning a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar". Responsabilităţile asumate în procesul de implementare vizează următoarele aspecte:
Toate activităţile se vor desfăşura respectând standardele etice, metodologice şi profesionale, precum şi termenele de derulare stabilite prin proiect.
Echipa de management
Prof. univ. dr. Teodor Cozma - Manager Proiect
Lect. univ. dr. Georgeta Diac - Asistent Manager
Roxana-Elena Popovici - Responsabil financiar
Anca-Elena Ghenghe - Consilier juridic
Ing. Bogdan Eduard Pleşcan - coordonator instituţional
Prof. univ. dr. Constantin Cucoş - Coordonator activităţi formare şi evaluare
Conf. univ. dr. Marius-Ciprian Ceobanu - Coordonator echipă experţi
Lect. univ. dr. Florin Frumos - Responsabil comunicare cu partenerii
Luminiţa Philipe - Responsabil monitorizare
Constantin-Ciprian Hălăngescu - Responsabil logistică
Lidia-Cristina Bourceanu - Responsabil informare/publicitate
Larie Tiţa - Responsabil resurse umane
Ing. Petru-Adrian Istrimschi - Responsabil IT
Daniela Ionescu - Secretar
Alina-Maria Adăscăliţei - Secretar
CONTACT
Lect.univ.dr. Georgeta Diac - Asistent Manager
E-mail: getad@uaic.ro
Fix: 0232/216324, 0232 201290