Obiectivul general al proiectului este acela de dezvoltarea competenţelor cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar prin participarea la un program de formare continuă în sistem e-learning. Proiectul generează beneficii pe termen lung pentru publicul ţintă, oferind un program acreditat de formare continuă de lungă durată în sistem e-learning pentru cadrele didactice din învăţământul preuniversitar.
Obiectiv specific A: Cunoaşterea unor practici de succes de utilizare a platformelor e-learning în educaţie. Beneficiul rezultat pentru grupul ţintă constă în eficientizarea utilizării platformei e-learning în formare prin asimilarea/adaptarea unor practici consacrate şi a lecţiilor învăţate din proiecte relevante în domeniu.
Obiectiv specific B: Îmbunăţătirea ofertei de formare continuă propusă de solicitant şi de parteneri prin dezvoltarea curriculară a 32 de cursuri în sistem e-learning din programul de formare. Beneficiul derivat constă în oferirea unor cursuri updatate şi introduse într-un format e-learning usor de utilizat, organizate sub forma unui program de formare ce va fi acreditat. Acesta este oferit grupului ţintă extins, într-o formă organizată în cadrul unui Centru interregional şi după cei 3 ani de proiect.
Obiectiv specific C: Implementarea programului de formare bazat pe noi metode pedagogice şi pe instrumentele web ale platformei e-learning, având ca rezultat atestarea unui număr de aproximativ 200 de cadre didactice din învăţământul preuniversitar participante la programul pilot şi prin certificarea unui număr de aproximativ 1200 de cadre didactice din învăţământul preuniversitar participante la sesiunea de formare continuă. Beneficiul major este cunoaştere/perfecţionare profesională prin sesiuni de formare e-learning (metoda:web-pedagogy pentru adulţi).
Obiectivele proiectului contribuie la: